Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergines op vier plaatsen in de lengte. Laat ze grillen in de oven en keer ze af en toe om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • 2 Schil de ui en de look, hak ze fijn. Verwijder de steel van de paprika's en snijd ze doormidden in de lengte. Verwijder de pitten en snij in grote blokjes. Snij het vlees in grote stukken en voeg zout toe. Dompel de tomaten 2 minuten in een kom kokend water om ze beter te kunnen pellen, snij ze daarna in tweeën, verwijder de pitten en snij het vlees in blokjes.
  • 3 Warm 2 soeplepels olijfolie op in een kookpan en laat er de stukken vlees in bruinen op een hoog vuur. Roer in de pan. Neem het vlees uit de pan en laat de mengeling van ui en look 5 minuten sauteren in dezelfde pan. Voeg de paprika's toe en bak nog 8 minuten verder. Voeg het vlees, het tomatenconcentraat, de tomatenblokjes en bouillon toe. Voeg zout en peper toe, dek af en laat sudderen op een zacht vuur gedurende 25 minuten.
  • 4 Verwijder de steel van de aubergines en schil ze. Hak het vlees in grote stukken met een mes. Giet deze bereiding in een kookpan met 1 soeplepel olijfolie. Wanneer de bereiding warm is, voeg de bloem toe en meng goed door de puree te pletten. Voeg de melk toe en meng. Voeg de kaas (in blokjes gesneden) toe. Kruid met peper en zout en meng.
  • 5 Op het bord: dresseer de auberginepuree op de borden. Maak een kuiltje in het midden en leg er de ragout in.

Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetapenade met koriander
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tilapia met auberginepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept