Kalfslapje met room van groene olijven

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de olijven (hou er een paar apart) 5 minuten in ongezouten kokend water. Laat ze uitlekken en verfris ze in koud water. Doe ze in de beker van de staafmixer en mix ze met 20 cl water tot een gladde puree. Schep deze puree in een pannetje. Doe er de room bij en kruid met peper en een mespunt komijn. Laat zachtjes verwarmen zonder te koken.
  • 2 Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in fijne linten. Spoel ze goed en stoom ze gaar in ongeveer 10 minuten.
  • 3 Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes op een hoog vuur, 5 minuten aan elke kant. Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 minuten rusten.
  • 4 Schep een lepel van de olijvenroom op voorverwarmde borden. Leg er een kalfslapje op. Schik er de preislierten bij en sprenkel er wat koolzaadolie over.
  • 5 Serveer meteen, met bijvoorbeeld gekookte tagliatelle of voorgekookte tarwe (Ebly).

Kalfslapje met room van groene olijven is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Kalfsrolletjes met geitenkaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met salie, ham en mozzarella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van kalfslapje, zongedroogde tomaat,
0 min
Bekijk recept