Gesmoorde kalkoen met sinaasappel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de uien, snij de selder in boogjes, schil en snij de wortelen in schijfjes.
  • 2 Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 minuten goudbruin. Zet opzij.
  • 3 Fruit de uien in 2 minuten glazig, voeg de selder, de wortelen en de geperste lookteentjes toe. Fruit nog 2 minuten.
  • 4 Voeg de gember toe, de kalkoenblokjes, een lange sliert van de schil van de sinaasappel, het sap van deze sinaasappel, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
  • 5 Breng aan de kook, dek af en laat op middelhoog vuur gedurende 15 minuten sudderen.
  • 6 Giet tot slot de honing in de pan en meng goed. Laat nog 5 minuten sudderen.
  • 7 Verdeel de groenten en de kalkoenblokjes over de borden. Lepel de saus erover. Versier met de gehakte bladpeterselie.

Gesmoorde kalkoen met sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Gesmoorde groenten
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quiche met uienmarmelade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept