Kippenbouten met gepocheerde groenten

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het loof van de raapjes (niet weggooien), spoel en droog ze. Schil de raapjes en halveer ze. Snijd de lenteuitjes in stukken van 10 cm. Schil de aardappelen.
  • 2 Snijd de kippenbouten in twee.
  • 3 Giet de gevogeltefond in een kookpan en voeg 1 liter water toe. Doe er ook het loof van de raapjes, peperkorrels en een snuifje zout bij. Breng aan de kook en laat in dit vocht de gevogeltestukken, aardappelen, raapjes en uitjes afgedekt pocheren gedurende 30 minuten. Verwijder na 20 minuten de uitjes en controleer of de aardappelen en raapjes al gaar zijn. Haal ze meteen uit de pan van zodra ze zacht zijn. Laat alles afkoelen in de bouillon en schep het vet af.
  • 4 Snipper de korianderblaadjes en de bieslook heel fijn. Meng in een schaaltje de kruiden, citroenrasp, cayennepeper, mayonaise, de koolzaadolie en 2 eetlepels koud water. Roer goed door elkaar.
  • 5 Warm de kip met de groenten zachtjes op in de ontvette bouillon. Verdeel de stukken kip met groenten over de borden. Doe de saus in een kommetje en geef die erbij.

Kippenbouten met gepocheerde groenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept