1 Verwijder het loof van de raapjes (niet weggooien), spoel en droog ze. Schil de raapjes en halveer ze. Snijd de lenteuitjes in stukken van 10 cm. Schil de aardappelen.
2 Snijd de kippenbouten in twee.
3 Giet de gevogeltefond in een kookpan en voeg 1 liter water toe. Doe er ook het loof van de raapjes, peperkorrels en een snuifje zout bij. Breng aan de kook en laat in dit vocht de gevogeltestukken, aardappelen, raapjes en uitjes afgedekt pocheren gedurende 30 minuten. Verwijder na 20 minuten de uitjes en controleer of de aardappelen en raapjes al gaar zijn. Haal ze meteen uit de pan van zodra ze zacht zijn. Laat alles afkoelen in de bouillon en schep het vet af.
4 Snipper de korianderblaadjes en de bieslook heel fijn. Meng in een schaaltje de kruiden, citroenrasp, cayennepeper, mayonaise, de koolzaadolie en 2 eetlepels koud water. Roer goed door elkaar.
5 Warm de kip met de groenten zachtjes op in de ontvette bouillon. Verdeel de stukken kip met groenten over de borden. Doe de saus in een kommetje en geef die erbij.
Kippenbouten met gepocheerde groenten is een recept van Delhaize