Bosduif met abrikozen en pistachenoten

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het spekreepje van de duifjes, spoel de buikholte goed met koud water en dep droog. Laat de boter en 1 eetlepel olie smelten in een sauteerpan en bak ze er aan alle kanten mooi bruin op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en neem uit de pan wanneer ze gebakken zijn.
  • 2 Fruit de gesnipperde sjalotten 5 min. in dezelfde pan op een zacht vuur. Bestrooi met kaneelpoeder, voeg de esdoornsiroop toe, de kruidnagels en de sojasaus. Roer 1 min. en leg de duifjes (op hun kant) in de pan. Doe er de abrikozen en de pistachenoten bij, overgiet met de gevogeltefond, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 45 min. op een zacht vuur sudderen. Draai de duifjes halverwege de braadtijd om.
  • 3 Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met peterselie en dien meteen op. Serveer met basmatirijst of boulgour.

Bosduif met abrikozen en pistachenoten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosduif met een taartje van courgette en linzen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Consommé van bosduif met boschampignons
20 min Voorgerecht
Bekijk recept