1 Schil de rapen, laat ½ cm stengel en blancheer ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.
2 Giet ze met de olie en de honing in een stoofpan met dikke bodem en braad ze 2 tot 3 min. op fel vuur. Neem van het vuur en voeg 15 cl water toe.
3 Bestrooi met peper, dek af en laat nog 15 min. braden op zacht vuur, waarbij je meermaals roert.
4 Bestrooi de eendenfilets aan de vleeskant met zout en peper. Prik met een vork verschillende malen in de kant van het vel. Leg de filets in een grote pan (bij voorkeur met antikleeflaag) en laat ze 8 min. aan de kant van het vel aanbraden op middelhoog vuur.
5 Giet het braadvet weg, draai de filets om en laat ze nog 6 min. braden op middelhoog vuur.
6 Zet van het vuur, giet het braadvet weg en blus de sappen met de azijn. Breng 1 min. aan de kook.
7 Leg de eendenfilets terug in de stoofpan en laat ze, met de pan van het vuur en het deksel erop, 10 min. rusten.
8 Snij ze in fijne schijfjes en verdeel ze samen met de rapen over verwarmde individuele borden. Dien heet op.
Eendenfilets en rapen met frambozenazijn is een recept van Delhaize