Met kruiden gemarineerde calamaris

6
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de inktvis ontdooien en snij in fijne ringetjes. Leg ze in een grote kookpot met kokend water en reken 1 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en spoel ze overvloedig onder koud water.
  • 2 Giet het citroensap en de olie in een kom. Voeg de peterselie toe, de koriander, het basilicum, de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel) en de geperste knoflookteentjes. Doe er de inktvisringetjes bij, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Dek af en laat 12 uur in de koelkast marineren.
  • 4 Serveer als voorgerecht met salade, maar ook als tapa, antipasti of als buffetgerecht.

Met kruiden gemarineerde calamaris is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van farfalle met calamaris, mosselen en tijgergarnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde calamaris met lookmayonaise
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Minibrochettes van het land en uit de zee
10 min Snack
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept