Kabeljauw, puree met rucolapesto

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de pesto door 80 g rucola, 60 g parmezaan, 60 g pijnboompitten en het gepelde lookteentje te mixen. Voeg daarna de olijfolie en het citroensap toe, kruid met peper en zout en mix opnieuw.
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze in ruim gezouten water. Pureer en meng met de melk en de pesto tot een gladde massa.
  • 3 Snij de kabeljauwfilets in 6 gelijke stukken, haal door de bloem, kruid met peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak de kabeljauwstukken goudbruin aan beide kanten. Maak een salade van de rest van de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de halfgedroogde tomaten, voeg 1 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout. Serveer de kabeljauw met de pestopuree en de rucolasalade.

Kabeljauw, puree met rucolapesto is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Ravioli met walnoot & rucolapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolapesto
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brie-pizza royale
2 uur-
Bekijk recept
Krieltjessalade met rucolapesto
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept