Zoete aardappelcrème met honing en macadamianoten

4
45 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de noten in een droge pan. Voeg de boter, de suiker en het zout toe en haal de noten door deze siroop terwijl je blijft roeren tot de suiker is gekaramelliseerd. Giet de noten op bakpapier, laat lauw worden en hak in grove stukken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij in grote stukken. Besprenkel ze met honing, bestrooi met een snuifje zout, schik ze in een ovenschaal en zet ongeveer 30 min. in de oven.
  • 3 Fruit de prei en de ui in een stoofpot in de olijfolie. Voeg de zoete aardappelen, de look en de rode peper toe. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 min. zacht sudderen. Mix tot een velouté, giet er een scheut room bij en bestrooi met de gehakte macadamianoten.

Zoete aardappelcrème met honing en macadamianoten is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees met ketjap en kruiden
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownies & blondies
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Broccoli met noten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept