1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een steelpan de sojasaus met de sherry, de honing, de cassonade, de gember, de look en het vijfkruidenpoeder. Voeg al roerend de sesamolie toe en laat karamelliseren op een zacht vuur.
2 Kruid de stukken zalm met zout en peper. Leg ze met het vel omhoog op een ingevette bakplaat. Zet ze 5 min. in de voorverwarmde oven. Draai ze om, smeer ze rijkelijk in met de soja-honing-gemberlak en zet opnieuw een paar minuten in de oven.
3 Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, proef en stuur zo nodig bij.
4 Maak de salade door de mangoblokjes en de geraspte rodekool te mengen met de gesnipperde sjalot. Voeg al roerend de peterselie, de koriander en de munt toe. Besprenkel met de vinaigrette.
5 Verwarm de blini’s. Verdeel de salade over de blini’s en schik er een stukje gelakte zalm bovenop.
Blini’s met salade van rodekool en gelakte zalm is een recept van Simply you