Gehakt Parmentier met spitskool

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snij in stukken en kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Pel de uien en de look en snij in grove stukken. Smelt 1 klontje boter in een stoofpot en fruit de ui en de look. Voeg het gehakt en een scheut olijfolie toe. Bestrooi met gedroogde tijm, 1 snuifje zout, wat peper en laat bakken. Voeg de tomaten toe en meng alles. Laat sudderen op een zacht vuur.
  • 2 Laat de aardappelen uitlekken, giet de eieren, de melk en 1 klontje boter erbij en pureer. Breng op smaak met vers gemalen nootmuskaat, wat peper en 1 snuifje zout. Spoel de koolbladeren en snij in fijne reepjes. Blancheer even in kokend water en laat uitlekken.
  • 3 Giet het gehakt-tomatenmengsel in een ovenvaste schaal, schik de koolreepjes erbovenop en eindig met een laag aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en zet 5 tot 10 min onder de grill.

Gehakt Parmentier met spitskool is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept