1 Schil de aardappelen, snij in stukken en kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Pel de uien en de look en snij in grove stukken. Smelt 1 klontje boter in een stoofpot en fruit de ui en de look. Voeg het gehakt en een scheut olijfolie toe. Bestrooi met gedroogde tijm, 1 snuifje zout, wat peper en laat bakken. Voeg de tomaten toe en meng alles. Laat sudderen op een zacht vuur.
2 Laat de aardappelen uitlekken, giet de eieren, de melk en 1 klontje boter erbij en pureer. Breng op smaak met vers gemalen nootmuskaat, wat peper en 1 snuifje zout. Spoel de koolbladeren en snij in fijne reepjes. Blancheer even in kokend water en laat uitlekken.
3 Giet het gehakt-tomatenmengsel in een ovenvaste schaal, schik de koolreepjes erbovenop en eindig met een laag aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en zet 5 tot 10 min onder de grill.
Gehakt Parmentier met spitskool is een recept van Simply you