1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het Taartdeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta® blind bakken (zie tips). Warm de plantaardige melk op. Neem de pot van het vuur en laat er de stukken chocolade in smelten. Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem. Laat minstens 2 uur afkoelen. Versier met het fruit.
2 Om deeg blind te bakken, ga je als volgt te werk: leg het deeg met het bakpapier in een vorm. Prik met een vork gaatjes over het volledige oppervlak van de taartbodem. Knip een stuk bakpapier uit op maat van de taartbodem. Leg hierop een steunvulling bestaande uit droge bonen of keramische knikkers (verkrijgbaar in de kookwinkel). Laat gedurende 15 minuten bakken in de oven. Meng 1 geklopt eigeel met 1 soeplepel water en bestrijk hiermee de taartbodem. Bak gedurende 3 minuten in de oven. Laat afkoelen. De taartbodem is vervolgens klaar om te garneren.
Chocoladetaart met rode vruchten is een recept van Simply you