Rechtop gegrilde kip

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng alle kruiden voor de kruidenmix goed door elkaar. Strooi hiervan 2 à 3 el over de kip. Schep 2 el kruidenmix in de buikholte en nog eens 2 el in het conservenblik. Giet het bier in het blik, meng met de kruiden en zet de kip rechtop op het blik.
  • 2 Duw de gloeiende kolen in de barbecue naar één kant. Zet het conservenblik met de kip op het rooster, aan de kant waar geen kolen meer liggen. Sluit de barbecue en laat 1 u 30 min tot 2 u bakken. Kijk af en toe na of je geen houtskool moet toevoegen.
  • 3 Haal de kip uit de barbecue zodra ze gaar is en laat ze 10 min rusten. Til ze van het blik, maar let er goed op dat je je niet verbrandt. Verdeel de kip in stukken en dien op met geroosterde limoenen, sla en stokbrood.

Rechtop gegrilde kip is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Crunchy geitenkaaslollipops
45 min- Snack
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept