Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
  • 2 Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
  • 3 Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Joel's Guinness Steak
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Joel's Guinness Steak
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gyrosschotel
20-30 min -
Bekijk recept

Biefstuk met Julius
0 min
Bekijk recept
Cocktail Julius
0 min
Bekijk recept
Groentebereiding met paardenvlees
0 min
Bekijk recept