Zelfgemaakte vispaté

4
165 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder 3 cm van de harde onderkanten van de asperges en kook ze in 4 min. beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze koud af. Neem een stuk huishoudfolie om de cakevorm aan de onder-, zij- én bovenkant te bekleden. Laat het deel van de folie voor de bovenkant van de paté over de randen hangen.
  • 2 Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Boen de citroen onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Verhit de slagroom met de citroenschil in een steelpan. Knijp de  gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in de warme room. Haal de pan van het vuur.
  • 3 Laat de zalm uitlekken en verwijder de grijze velletjes en graten. Pureer de zalm met de roomkaas, de geroosterde paprika en het citroensap met een staafmixer. Doe het mengsel over in een kom en roer er de gerookte zalmblokjes en gelatineroom doorheen.
  • 4 Vul nu snel de vorm met 1/3 van de vispuree. Leg hierop de helft van de groene asperges. Smeer hierop weer 1/3 van de vispuree, daar op de rest van de asperges en tot slot de rest van de vispuree. Sluit de paté af met de overhangende folie en zet in de koeling.
  • 5 Laat de paté 2 uur koelen en opstijven in de koelkast. Trek de paté aan de folie uit de vorm en snijd deze in plakken.

Zelfgemaakte vispaté is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Romige zalm-basilicumhapjes
40 min-
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept