Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes

4
45 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een hapjespan 2 el van de olijfolie. Schep de risotto door de olie en bak 2 min. Voeg de helft van de bouillion toe en laat de rijst de bouillion zachtjes kokend opnemen. Voeg de resterende bouillion toe en laat de rijst ook deze bouillion opnemen. Schenk vervolgens 250 ml bier in 2 porties erbij en laat de rijst ook het bier zachtjes opnemen. Kook zo de rijst in 20 min. beetgaar.
  • 2 Neem de pan van het vuur en schep de kaas en de helft van het amandelschaafsel door de rijst. Voeg peper naar smaak toe en laat de risotto afkoelen.
  • 3 Pureer de gember met een paar blaadjes rucola, de rest van de olijfolie en het resterende bier met de staafmixer. Breng de gemberdressing op smaak met zout en peper.
  • 4 Vorm met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van de afgekoelde risotto. Strooi het paneermeel met de rest van het amandelschaafsel op een bord. Rol er de risottoballetjes door.
  • 5 Verhit de olie om te frituren tot 180 °C. Bak de risottoballetjes in porties van 2-3 min. goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi de rest van de rucola op een schaal en leg de risottoballetjes in de witlofblaadjes erop. Besprenkel met de gemberdressing en serveer ze warm.

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Amygthalota (Amandelballetjes )
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Witlofschuitjes met appel en spek
Bekijk recept
Gevulde witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
WITLOFSCHUITJES MET KRABSALADE
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept