Thaise kokoscurry met gamba's en peultjes-papajasalade

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de gamba’s met de currypasta. Verhit 2/3 van de olie in de wok en bak hierin de gember en de laos 2 min. Voeg de gamba’s toe en bak ze 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 8 min. zachtjes inkoken.
  • 2 Kook de peultjes ca. 5 min. in ruim kokend water. Giet ze af en spoel ze koud. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.
  • 3 Snijd het zachte deel van het citroengras zo fijn mogelijk. Schil de papaja, halveer deze, verwijder de pitjes en snijd in dunne reepjes.
  • 4 Meng de papaja met de peultjes, het citroengras, de limoensap en de rest van de olie. Breng eventueel verder op smaak met wat zout. Schep de basilicum door de curry en verdeel het gerecht direct over de borden.
  • 5 Schep de papajasalade ernaast en serveer de warme rijst er apart bij.

Thaise kokoscurry met gamba's en peultjes-papajasalade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise kokoscurry met gamba's en peultjes-papajasalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papajasalade met limoen en geitenkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Papajasalade met ricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept