Stap-voor-pap

4
90 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk met de rijst in een steelpan zonder deksel aan de kook. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Voeg het merg en het stokje toe aan de melk. Kook de rijst in totaal in 14 min. gaar. Roer regelmatig door zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Rasp intussen de gele schil van de citroen.
  • 2 Neem de pan van het vuur. Roer de suiker en de citroenrasp door de rijst en zet de pan in een bak ijskoud water zodat de rijst snel afkoelt tot kamertemperatuur.
  • 3 Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom in twee porties door de rijstpudding. Schep de pudding in glaasjes en zet ze 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Verdeel de jam over de rijstpuddinkjes en garneer met de bessen.

Stap-voor-pap is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bolo de bolacha
155 min Nagerecht
Bekijk recept

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept