Royale erwtensoep met worst en katenspek

4
100 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de spliterwten uit het soeppakket. Breng ze in een ruime pan met het koude water aan de kook. Draai het vuur lager en laat de erwten ca. 30 min. zachtjes koken.
  • 2 Voeg de blokjes vlees en het bijgeleverde bouillontablet toe. Schep het schuim regelmatig van de soep en roer af en toe goed over de bodem om te voorkomen dat de soep aanbrandt.
  • 3 Snijd de groenten uit het pakket in kleine blokjes van 1_2 cm. Snijd de stelen en de blaadjes van de bladselderij fijn. Voeg de groenten en het katenspek toe aan de soep en laat de soep 30 min. zachtjes koken.
  • 4 Voeg de rookworst toe en laat de soep nog 15 min. zachtjes koken.
  • 5 Haal de worst uit de pan en snijd in dunne plakjes. Doe de plakjes worst terug in de soep. Besmeer intussen het roggebrood met de boter en snijd de sneetjes schuin door.
  • 6 Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in de kommen en serveer met het roggebrood.

Royale erwtensoep met worst en katenspek is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood stap-voor-stap
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane groentesalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept