Rosbief met rucola en parmezaan

4
43 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Rooster in een droge koekenpan het venkel- of karwijzaad tot het begint te geuren. Maal het zaad (in een smalle, hoge beker of kom) met de staafmixer fijner. Meng er de koriander en zout en peper naar smaak door. Bestrijk de rosbief met de helft van de olijfolie en bestrooi met het specerijenmengsel. Druk licht aan.
  • 2 Leg het vlees op een matig hete barbecue. Leg de deksel op de barbecue en rooster het vlees ca. 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer het tussendoor. Rosbief mag vanbinnen mooi rosé zijn.
  • 3 Neem de rosbief van de barbecue en laat 5 min. rusten in aluminiumfolie. Maak intussen de rucola aan met de balsamicoazijn, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 4 Verdeel de rucola over een groot bord of schaal. Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze losjes op de rucola. Bestrooi met zout en peper en schaaf er met een dunschiller de Parmezaanse kaas in krullen boven.

Rosbief met rucola en parmezaan is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept