Oosterse groentesoep

4
270 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de kippenbouten met het koude water zachtjes aan de kook. Laat de bouillon ca. 1 uur zachtjes koken. Schep met een schuimspaan het schuim van de zachtjes kokende bouillon.
  • 2 Snijd de wortels, de helft van de bleekselderij en prei in grove stukken van 5 cm. Voeg de groenten, de uien en de foelie toe. Laat de bouillon nog 2 uur op laag vuur trekken.
  • 3 Zet het vuur uit. Laat de bouillon afkoelen. Schep de groente en de kip uit de pan. Pluk het vlees van de bouten en verdeel in kleine stukjes. Snijd de resterende prei en bleekselderij in flinterdunne reepjes.
  • 4 Maak de doek nat en leg in de zeef. Schenk de bouillon er langzaam door zodat de bouillon helder wordt.
  • 5 Breng de bouillon met de kip, de fijngesneden groenten en de sojasaus opnieuw aan de kook.
  • 6 Voeg de taugé toe en breng de soep pittig op smaak met de sambal. Schep de soep in een mooie diepe schaal of soepborden.

Oosterse groentesoep is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept