Krokante grapefruittaartjes

4
40 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Steek met een grote kom een cirkel van 9 cm uit ieder plakje bladerdeeg (of snijd met behulp van een schoteltje cirkels uit het bladerdeeg).
  • 2 Strooi gelijkmatig 1 el deel van de suiker op ieder plakje. Rol met de deegroller het plakje wat groter en rol de suiker in het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Druk het deeg met de besuikerde kant naar beneden in de holtes van de muffinvorm.
  • 3 Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de bakjes in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Haal de vorm uit de oven en laat de bakjes in de vorm afkoelen.
  • 4 Klop de slagroom met de resterende suiker en de kaneel stijf en zet het tot gebruik in de koelkast. Snijd de onder- en bovenkant van de grapefruit, snijd met een scherp mes de schil langs de zijkant van de grapefruit af. Snijd het witte gedeelte mee. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 5 Schep de kaneelroom in de bakjes, verdeel er de partjes grapefruit over en garneer met de basilicum.

Krokante grapefruittaartjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept