1 Breng de helft van de paprika met helft van de ui, de helft van de paprikapoeder, zout en peper en het water in een steelpan aan de kook. Kook het op een halfhoog vuur ca. 15 min. met de deksel op de pan.
2 Pureer het met een staafmixer tot bijna een gladde saus en laat het afkoelen. Roer in een schaaltje de koude paprikasaus door de mayonaise.
3 Zet de olijfolie, de rest van de paprikapoeder, zout, peper, de kip, de rest van de paprika, de rest van de ui, de olijven en de paprikasaus op tafel.
4 Zo maak je het aan tafel: verhit in het gourmetpannetje een beetje olie en bak wat stukjes van de kip. Voeg naar smaak de paprikapoeder, peper en zout toe. Bak de stukjes paprika, de gesnipperde rode ui en de olijven een paar min. mee.
5 Schep het gerechtje en wat saus op het bord.
Kipfilet met paprikasaus uit het gourmetpannetje is een recept van Jumbo