Hollandse sukadestoof met knolselderijstamppot

4
150 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Smelt in een braadpan 1/3 van de boter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de sukadelappen in 2 min. per kant bruin aan. Voeg 1/5 van de knolselderij, de wortel, de rode ui, de kruidnagels en 2/3 van de laurierblaadje toe en bak nog 2 min. Bestrooi met de bloem.
  • 2 Schenk het bier met het water in de pan. Voeg het bouillonketeltje en de jam toe en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en dek af met aluminiumfolie. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en stoof het vlees in 2 uur gaar. Controleer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe.
  • 3 Breng na 1½ uur de rest van de knolselderij met de aardappel, de ui en het laatste laurierblaadje aan de kook. Kook in 15 min. gaar en giet af. Verwijder het laurierblad en stamp de aardappel en knolselderij met de rest van de boter en de melk tot een fijne puree. Breng op smaak met de bladselderij en zout en peper.
  • 4 Schep de knolselderijpuree op de borden. Leg er de sukade bij en schep wat van het stoofvocht erover.

Hollandse sukadestoof met knolselderijstamppot is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekkerbekjes met knolselderij-aardappelpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijstamppot met balletjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept