Geroosterde auberginesalade met verse kruiden

4
33 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Bestrijk de aubergines rondom met de helft van de olie. Gril de aubergines 15-20 min. op de hete barbecue, tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Keer ze regelmatig.
  • 2 Leg de aubergines in een vergiet en laat het vocht er zo veel mogelijk uitlopen voor een extra volle smaak. Halveer de aubergines en laat ze 5 min. afkoelen. Schep het auberginevruchtvlees met een lepel uit de schil en scheur of snijd het vruchtvlees in lange repen. Meng in een kom de repen aubergine met het citroensap, de kruiden, de knoflook, de yoghurt en de komkommer. Schep de resterende olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Geroosterde auberginesalade met verse kruiden is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept