1 Kook de aardappelen (met schil) in ruim water met zout in 15-20 min. net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen.
2 Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 1 min. Voeg de zuurkool en de rozijnen toe en smoor 6 min. mee. Meng de suiker en de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg de helft van de crème fraîche met de Italiaanse kruiden toe en meng goed. Meng de rest van de crème fraîche met de pesto.
3 Halveer de aardappelen en hol de helften uit met een lepel. Schep het zuurkoolmengsel in de aardappelhelften. Verdeel er het gehakt, de pestoroom en ten slotte de kaas over.
4 Bak de aardappelen 15 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Gegratineerde aardappel met zuurkool en pestoroom is een recept van Jumbo