Flammkuchen

4
110 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, de gist, 3 el olijfolie, het water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt (met vershoudfolie of een schone keukendoek) op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  • 2 Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en bak ze in 4 min. knapperig uit. Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. op matig vuur, tot de uienringen zacht zijn.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Meng de crème fraîche met de kwark. Pers de knoflook erboven uit en roer erdoor.
  • 4 Rol het deeg uit tot een lap van 35 bij 35 cm en leg op de bakplaat. Besmeer het deeg met het room-kwarkmengsel. Verdeel er de uienringen met de spekblokjes over. Bestrooi met de geraspte kaas en peper naar smaak.
  • 5 Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.

Flammkuchen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Flammkuchen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine flammkuchen met gerookte zalm
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met prei en ham
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Flammkuchen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine flammkuchen met gerookte zalm
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met prei en ham
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept