1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao, de basterdsuiker en een snuf zout.
2 Klop met de mixer in een kom of in de keukenmachine 8 eieren in 6-8 min. romig en lichtgeel. Voeg al mixend de geraspte bieten en langzaam de olijfolie toe. Spatel het bakmeelmengsel erdoor. Verdeel het beslag over de taartvormen.
3 Bak de cakes in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. gaar. Controleer met een prikker of deze er droog uit komt, dan zijn de cakes gaar. Stort ze op een rooster en laat ze goed afkoelen.
4 Doe de laatste 3 eieren met de kristalsuiker in een vuurvaste kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Zet de kom op een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken en klop het eimengsel met de garde in 5 min. luchtig. Haal de kom van het vuur. Klop met de mixer de eieren nog 1 min. koud. Voeg beetje bij beetje de boter in vlokjes toe tot het een glanzende dikke crème is.
5 Snijd elke cake horizontaal doormidden. Bestrijk alle snijvlakken met een dunne laag sinaasappelcrème. Stapel ze op elkaar met de crèmekant naar boven en bestrijk ook de buitenkant rondom met crème. Garneer de taart met paaseitjes.
Chocolade-bietentaart met sinaasappelcrème is een recept van Jumbo