Bloemensalade met pancetta en krokant ciabattakruim

4
25 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak 6 plakjes pancetta in 1 min. per kant krokant. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het bakvet ook de andere 6 plakjes pancetta goudbruin en krokant. Laat ze eveneens op keukenpapier uitlekken.
  • 2 Schenk 1 el olijfolie in een diep bord. Pers de knoflook boven de olie uit. Verkruimel het broodje boven het bord in kleine stukjes en schep door de knoflookolie.
  • 3 Verhit een droge koekenpan en rooster in de hete pan de ciabattakruimels goudbruin en krokant. Bestrooi met zout naar smaak en schud op een bord. Klop een vinaigrette van de laatste 3 el olijfolie, de balsamicosiroop, de mosterd en zout en peper naar smaak.
  • 4 Verdeel 4 plakjes pancetta in stukjes over 4 borden. Verdeel er ??? van de sla en uienringen over. Besprenkel met een beetje vinaigrette en dek af met een plakje pancetta. Herhaal dit met de rest van de sla, de uienringen, de pancetta en de vinaigrette. Bestrooi de salade met de kappertjes en ten slotte met het krokante ciabattakruim.

Bloemensalade met pancetta en krokant ciabattakruim is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Portobello met roquefortpolenta en bloemensalade
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept