Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de paprika('s) in een hoge beker en voeg de rozemarijn, de knoflook, de ansjovis, de mosterd en de azijn toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot een grove puree.
  • 2 Schenk vervolgens, terwijl de staafmixer draait, langzaam de olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper. Kook de aardappeltjes in ca. 20 min. in water met zout gaar en giet ze af. Snijd of breek het onderste stugge stukjes (2-3 cm) van de asperges. Kook de asperges 10 min. in water met zout naar smaak. Neem de pan van het vuur en laat ze nog 10 min. nagaren. Giet de asperges af.
  • 3 Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper naar smaak. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de filets in ca. 4 min. per kant bruin en gaar.
  • 4 Leg de asperges op de borden en schep er wat paprikasaus overheen. Serveer met de vis en aardappeltjes.

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept