Jord Althuizens gegrilde ribeye met pittige blauwaderkaastopping

4
1u15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan en verdeel in 2 zones: 1 zeer heet en 1 matig heet. Dit doe je door de kolen aan de ene kant hoog op te stapelen en aan de andere kant wat lager. Hoe hoger de stapel kolen, hoe kleiner de afstand tot het vlees en hoe heter.
  • 2 Snijd van de bol knoflook 1 cm van de bovenkant af. Besprenkel met 1 el olie, zeezout en peper en wikkel in aluminiumfolie. Leg de bol knoflook op het matig hete deel van de barbecue en rooster tot hij zacht aanvoelt. Dit duurt ca. 45 min. Haal van de barbecue.
  • 3 Laat de ribeyes 15 min. op kamertemperatuur komen (afhankelijk van de dikte van het vlees). Besprenkel 2 el olie en bestrooi elk stuk met zeezout en peper.
  • 4 Snijd ondertussen de pepers met zaadlijsten fijn. Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn. Zet de gietijzeren koekenpan op het hete deel van de barbecue en verhit hierin de rest van de olie. Fruit de peper, sjalot en ¾ van de peterselie 4 min. Blus af met de azijn en roer de blauwaderkaas en roomkaas erdoor. Breng op smaak met peper.
  • 5 Leg het vlees op het heetste deel van de barbecue en gril totdat het vlees de juiste garing heeft en makkelijk van het rooster loslaat. Dit duurt ca. 2½ min. Haal ondertussen de knoflook uit de folie. Keer het vlees, gril nog 2½ min. en wrijf de knoflook over het vlees.
  • 6 Neem het vlees van de barbecue en leg met de knoflookkant naar beneden op een snijplank. Wrijf ook de andere kant in met de knoflook. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Serveer het vlees met de kaastopping en bestrooi met de rest van de peterselie.

Jord Althuizens gegrilde ribeye met pittige blauwaderkaastopping is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker