Konijn met gegratineerde polenta en provolone

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rehydrateer het eekhoorntjesbrood door het 30 min. in lauw water te leggen.
  • 2 Bak de gezouten en gepeperde stukken konijn bruin in de warme olie en de boter.
  • 3 Voeg er de sjalotten, de look, het uitgelekte eekhoorntjesbrood, de wijn, de gevogeltefond, de muskaat en de rozemarijn aan toe.
  • 4 Zet het deksel op de pan en laat de bereiding 1 u sudderen op een zacht vuur; roer meermaals om.
  • 5 Bereid de polenta in gezouten kokend water, waaraan het bouillonblokje en de boter in schijfjes werden toegevoegd, volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
  • 6 Giet hem in een rechthoekige, geoliede schotel over een dikte van ± 2 cm. Laat hem afkoelen.
  • 7 Verwarm de oven voor op th. 6 (180° C).
  • 8 Draai de voorgekookte polenta om op een werkblad en snij hem in driehoekjes. Verdeel ze over een geoliede schotel.
  • 9 Leg op elk driehoekje een stuk provolone. Zet alles 10 min. in de voorverwarmde oven: de kaas moet beginnen te smelten en de polenta moet mooi goudbruin zijn. 1
  • 0 Dien hem goed warm op met het konijn in de saus en bestrooi met de peterselie.

Konijn met gegratineerde polenta en provolone is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Fijne taartjes met rode ui, provolone en karwijzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met limoenolie en provolone
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pizza bianca met spek, ricotta & provolone
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Elleboogjespastasalade met provolone
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept