Bosduif met een taartje van courgette en linzen

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Snij 1 paprika, 2 sjalotjes, 2 knoflookteentjes en 1 wortel in zeer kleine stukjes en bak alles even aan in

0.5 dl olijfolie.

2. Voeg er 250 g geweekte groene linzen, een kruidenbosje, 5 dl gevogeltefond bij, kruid en laat alles mals koken.

3. Snij met behulp van een dunschiller repen van de courgette en bekleed er bodemloze beboterde ringen mee.

4. ekleed er bodemloze beboterde ringen mee. Vul de ringen dan met de gebakken aardappelblokjes en de linzen.

5. Vul de ringen dan met de gebakken aardappelblokjes en de linzen.

6. Bak de duiven gedurende 20 minuten in een oven van 190°C.

7. Laat ze dan 10 minuten rusten en bereid intussen een sausje door de ovenschaal te deglaceren met 4 dl wildfond en 2 dl rode wijn.

8. Zeef, laat tot 1/3 inkoken en werk af met een

0.5 dl oude jenever en 50 g boter.

9. Warm het linzentaartje op in de oven en schik er een duifje op. 1

0. Werk af met de saus en wat tuinkruiden.

Bosduif met een taartje van courgette en linzen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosduif met abrikozen en pistachenoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Consommé van bosduif met boschampignons
20 min Voorgerecht
Bekijk recept