Ierse rundsstoofschotel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en hak ze fijn. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
  • 2 Wentel de blokjes vlees in de gezouten en gepeperde bloem. Bak de blokjes vlees goudbruin in de helft van de hete boter. Doe dit in een gietijzeren stoofpan en houd de blokjes daarna warm.
  • 3 Fruit in dezelfde pan de gehakte ui 5 minuten onder voortdurend roeren.
  • 4 Leg de blokjes vlees en vervolgens de sneden peperkoek met mosterd op het bedje van uien. Voeg daarbij de jenever, de Guiness, het kruidentuiltje, zout, peper en, indien nodig, water zodat het vocht tot halfweg de ingrediënten komt.
  • 5 Dek af en zet 30 minuten in een hete oven (stand. 8 - 240°C) en voeg er vervolgens de schijfjes wortel bij. Zet de thermostaat lager op stand 6 (180°C) en laat nog 1u30 stoven.
  • 6 Verwijder het kruidentuiltje, bestrooi de bereiding met de bruine suiker en laat 15 minuten kleuren in een nog hete oven. Dien gloeiend heet op.

Ierse rundsstoofschotel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept