1 Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in lange dunne repen. Snijd de maïskolfjes overlangs in
2 Snijd de uiteinden van de groene asperges.
2 Bereid de wasabimayonaise. Meng hiervoor de aïoli met de wasabi. Voeg eventueel extra wasabi toe als je het liever wat pikanter hebt.
3 Weeg de bloem af en giet het spuitwater erbij, meng goed zodat alle klontertjes bloem verdwijnen. Voeg het currypoeder toe en meng goed.
4 Verwarm de friteuse voor op 160°C.
5 Neem een grote mengschaal en doe er de helft van de groenten in. Wentel de stukjes groenten net voor het bakken door het tempurabeslag en bak ze kort krokant in de friteuse gedurende ± 3 min. Herhaal voor de overige groenten.
6 Serveer de tempura van groenten met de wasabimayonaise.
Tempura van groenten en wasabimayonaise is een recept van Delhaize