Cake met chocolade en studentenhaver

1
20 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  • 2 Laat de rozijnen in een kom met heet water weken.
  • 3 Hak de noten en de amandelen grof.
  • 4 Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
  • 5 Verwarm op zacht vuur en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe.
  • 6 Neem van het vuur wanneer alles goed gesmolten is en voeg de suiker en de bloem toe.
  • 7 Meng goed.
  • 8 Doe er dan de eieren, de honing, het baking powder, de gemalen amandelen, het vierkruidenpoeder en het zout bij.
  • 9 Meng met de garde tot een glad beslag. 1
  • 0 Spatel er de goed uitgelekte rozijnen, de amandelen en de noten onder. 1
  • 1 Meng goed en giet in een grote, met bakpapier beklede cakevorm. 1
  • 2 Bak 1 uur in de oven. 1
  • 3 Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen. 1
  • 4 Serveer op kamertemperatuur.

Cake met chocolade en studentenhaver is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse wraps met munt-ijsthee en studentenhaver
370 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Panettone
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tortilla wrap met geitenkaas en Gandaham
10 min
Bekijk recept
Chocoballetjes met havermout en kokos
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept