Zelfgemaakte granola

12
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mix de amandelen fijn met 10 cl water tot een kruimelige pasta.
  • 2 Schep de amandelpasta in een kom, samen met de olijfolie, de suiker en de honing. Verwarm op een zacht vuur tot het mengsel begint te pruttelen. Haal van het vuur.
  • 3 Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en roer goed. Denk eraan, hoe meer suiker je toevoegt, hoe vaster de repen zullen zijn. Onze chef kok heeft gekozen voor iets kruimeligere repen, maar met minder suiker.
  • 4 Schep in een rechthoekige bakvorm, bedekt met bakpapier. Duw goed aan. Zet 20 min in de voorverwarmde oven op 180°C.
  • 5 Haal uit de oven en snijd in repen met een mes, zonder te ontvormen. Laat helemaal afkoelen voor je de repen losmaakt. Bewaar de granolarepen in een metalen blik.

Zelfgemaakte granola is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Hangop met notengranola en vers fruit
40 min-
Bekijk recept
Homemade granola
70 min-
Bekijk recept
Hartige granola met spelt, walnoten en komijn
10 min
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept