Indische rijstsalade

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de rijst in een steelpan met 50 cl kokend water. Dek af en laat 20 min. sudderen op een heel laag vuur.
  • 2 Snij, ondertussen, de selder fijn en kook in 3 min. gaar in gezouten kokend water in een steelpan.
  • 3 Doe de rijst in een steelpan met 50 cl kokend water. Dek af en laat 20 min. sudderen op een heel laag vuur. Giet af, schrik in koud water en laat uitlekken.
  • 4 Schil de halve ananas, snij in schijfjes en vervolgens in stukken.
  • 5 Doe de chutney, honing, kerrie, mayonaise en yoghurt in een grote kom, meng met de klopper en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Rooster de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof. Hak grof met een mes.
  • 7 Van zodra de rijst gaar is, spoel je deze onder koud water en laat 2 min. in koud water liggen. Laat goed uitlekken en doe in een grote slakom. Voeg de selder toe, ananas, koriander en saus. Meng voorzichtig en kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten.
  • 8 Strooi er, net voor het opdienen, de amandelen over.
  • 9 Ideaal bij gegrilde schaaldieren. Ook lekker bij kippenbrochettes.

Indische rijstsalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept