1 Snij de pompoen in blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 9 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat 2 min. rusten.
2 Snipper de ui en fruit 5 min. in de olie in een stoofpot op een zacht vuur. Voeg de tijm toe, meng, voeg dan het blik tomaten toe. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Laat de pompoenblokjes uitlekken en doe ze bij in de stoofpot. Kruid met peper en een beetje zout. Verdeel alles over 4 individuele ovenschotels.
5 Verkruimel de feta en bedek er de groenten mee. Bak in 15 min. goudbruin in de oven.
6 Serveer warm als voorgerecht, als tussendoortje of bij gegrilde gerechten.
Pompoen uit de oven op z’n Grieks is een recept van Delhaize