Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

4
35 min
Soep
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de kervel en hak hem grof met de steeltjes erbij. Doe hetzelfde met de waterkers en de peterselie. Rist de basilicum af en hak hem grof.
  • 2 Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook. Dompel daarin gedurende enkele seconden de kervel, de waterkers en de look.
  • 3 Als de groenten mals zijn, laat ze dan uitlekken en doe ze in een kommetje.
  • 4 Neem de look eruit en mix met 30 cl gevogeltebouillon tot een heel gladde puree.
  • 5 Doe door een puntzeef en giet de melk erbij. Warm op in een steelpannetje en kruid bij met zout en peper van de molen.
  • 6 Schil de ui en fruit hem in 20 cl gevogeltebouillon. Doe er vervolgens de wijngaardslakken bij en laat ze gaar worden op een zacht vuur.
  • 7 Giet de velouté in diepe borden en leg in het midden van het bord 6 wijngaardslakken, die je eerst liet uitlekken.

Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
20 min Snack
Bekijk recept
Lookbroodjes met wijngaardslakken
0 min
Bekijk recept
Gratin Van Wijngaardslakken Op Provençaalse Wijze
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept