Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet

6
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de hele bieten gedurende 20 min. in gezouten, kokend water of stoom ze. Schil ze en snij ze in schijfjes van 1 cm dik. Snij de ui in fijne ringetjes.
  • 2 Giet de azijn in een steelpan, voeg er suiker aan toe en laat koken tot de suiker gesmolten is. Was de weckpotten uit met kokend water en leg er afwisselend de schijfjes biet en de uienringen in. Voeg de kruidnagels en de laurierblaadjes toe, vul tot op de hoogte van de bieten met azijn en veeg de randen goed af. Sluit de weckpotten. (Op een donkere plaats kun je ze jarenlang bewaren).
  • 3 Was de groenten, schil de wortels en de biet. Snijd ze in kleine staafjes en bewaar ze koel.
  • 4 Plet de verse geitenkaas en mix hem met 10 cl bietenazijn en fleur de sel tot je een homogene saus krijgt.
  • 5 Zet een kommetje met de saus in het midden van een schotel en schik de groenten rond het kommetje.

Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Chutney-yoghurtdip
1u5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Verfrissend fruitdrankje
10 min
Bekijk recept
Verfrissend komkommer-citroendrankje
10 min Bijgerecht
Bekijk recept