Tempura van garnalen en groenten

4
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de courgette in halve ringen, de wortelen in staven en de paprika in brede, korte repen. Verwijder de stelen van de shiitakes.
  • 2 Pel de vooraf ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Snij ze 4 keer in het binnenste deel in, zo worden ze mooi recht.
  • 3 Rol alle ingrediënten in de gewone bloem en schud ze in een vergiet om de overtollige bloem te verwijderen.
  • 4 Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
  • 5 Meng sojasaus, mirin, 5 cl water en gemberschijfjes. Zet opzij.
  • 6 Klop de eieren los in een grote kom met 40 cl ijskoud water. Voeg de zelfrijzende bloem in één keer toe, roer even met een vork: het beslag moet niet glad zijn.
  • 7 Dompel alle ingrediënten in het beslag (neem de garnalen vast bij het staartje, zodat het niet met beslag wordt omhuld) en laat ze lichtjes kleuren in de olie. Doe dit per kleine groepjes en leg ze achtereenvolgens op keukenpapier.
  • 8 Serveer warm met de saus en rijst.

Tempura van garnalen en groenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept