California roll

4
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de rijst in water en roer hem om zodat het zetmeel eruit komt. Giet het water weg en herhaal driemaal. Laat uitlekken en doe de rijst in een bord met water. Laat hem 10 min. staan zonder te roeren.
  • 2 Laat de rijst uitlekken en doe hem in een pot met een gelijke hoeveelheid water (1 kop water per kop rijst). Doe het deksel op te pot en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. sudderen. Haal van het vuur en laat 10 min. uitzetten. Doe de rijst in een houten of porseleinen schaal.
  • 3 Verwarm de rijstazijn, de suiker en het zout in een pannetje. Giet de bereiding over de rijst zodra suiker en zout opgelost zijn en meng voorzichtig met een grote houten spatel. Laat de rijst staan tot hij op kamertemperatuur is en dek af met een vochtige doek.
  • 4 Schil en snijd de raap in staafjes. Snijd de zalm in reepjes van ½ cm. Snijd de avocado in heel fijne plakjes.
  • 5 Pak het sushimatje zorgvuldig in in versheidsfolie. Leg er een norialgenblad op met de glanzende kant naar boven. Neem een ruime hoeveelheid gekookte rijst en verspreid hem gelijkmatig en licht drukkend op het noriblad. Strooi er enkele sesamzaadjes over. Draai het blad in een keer om, zodat de rijst onderaan komt te liggen.
  • 6 Schik de avocadoplakjes op de onderkant van het algenblad. Voeg er de staafjes raap en de reepjes zalm aan toe.
  • 7 Rol het sushimatje op waarbij je de ingrediënten over de hele lengte goed samendrukt, zodat er een regelmatige rol ontstaat. Blijf rollen tot de rol zichzelf sluit. Haal het matje weg. Maak zo twee rolletjes en snijd ze beide in 8 plakken. Dien onmiddellijk op met wasabi, tamari en gemarineerde gember.

California roll is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sweet Roll
20-30 min -
Bekijk recept
Breakfast Roll
0-10 min -
Bekijk recept
Aberdeen Butter Yeast Rolls
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Corn on the cob california style
Bekijk recept
Coupe California
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
California Fruit Cake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
California Cocktail
30-60 min -
Bekijk recept