Zeevisschotel

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de stukjes inktvis, de langoestines, de reuzengarnalen en de roze garnalen gedurende 5 min. op een matig vuur al roerend in een steelpan met olie.
  • 2 Neem ze uit de pan.
  • 3 Giet de mosselen en de schelpdieren in de pan.
  • 4 Zet het deksel erop en doe ze gedurende 5 min. op een hevig vuur opengaan terwijl u regelmatig de steelpan omschudt.
  • 5 Haal ze uit de pan en giet het kookvocht door een puntzeef.
  • 6 Haal het vlees van de mosselen en schelpdieren uit hun schelp.
  • 7 Pel de reuzengarnalen en de langoestines (behalve één).
  • 8 Snijd ze in blokjes, net zoals de inktvis.
  • 9 Voor de marinade : overgiet de tomaten met kokend water. Pel ze en snijd ze in twee, verwijder vocht en pitten. Snijd het vlees in blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Klop in een diepe schotel de azijn met peper, zout en voeg daarna de olie, het kookvocht van de zeevruchten, de geperste knoflook, de ui, de paprika’s, de tomaten en de peterselie toe. 1
  • 0 Doe daarin alle zeevruchten, meng het geheel, bedek met plasticfolie en laat gedurende 8 uur marineren in de koelkast. 1
  • 1 Roer om en versier met de apart gehouden langoestine. Dien koel op.

Zeevisschotel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker