Zigeunerarm

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de crème: Breng de room en de melk samen met het vanille-extract net niet aan de kook. Zet opzij.
  • 2 Klop de eigelen op met de suiker tot een bleek mengsel.
  • 3 Voeg hier het zetmeel aan toe en vervolgens, beetje bij beetje, de melk-roommengeling.
  • 4 Giet terug in de pan en laat indikken op een heel zacht vuur onder voortdurend roeren.
  • 5 Neem van het vuur en klop op met de boter en de orgeadesiroop.
  • 6 Voor de sirop: Breng gedurende 2 min. 20 cl water met 60 g suiker aan de kook.
  • 7 Voor het deeg: Klop 6 eiwitten op tot een stevig schuim.
  • 8 Klop 5 eigelen met de griessuiker op tot een bleek mengsel.
  • 9 Voeg de boter en de citroenschil toe en vervolgens, beetje bij beetje, de bloem en het opgeklopte eiwit. 1
  • 0 Giet in een rechthoekige vorm van 24 op 34 cm en strijk glad. 1
  • 1 Laat 12 min. bakken in een warme oven (stand 6 - 180° C). 1
  • 2 Ontvorm meteen op een vochtige handdoek en bestrooi met suiker. 1
  • 3 Overgiet met siroop. 1
  • 4 Spreid de crème erover uit en rol voorzichtig op. Laat afkoelen. 1
  • 5 Haal de handdoek weg. Pak de taart stevig in plastic vershoudfolie in. 1
  • 6 Zet 6 u. in de koelkast. 1
  • 7 Bestrooi net voor het opdienen met poedersuiker.

Zigeunerarm is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker