Zoek
Driemaal zalm, warm en koud
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,5 eetlepel citroensap
2 koffielepels fijne mosterd
1 fijngesnipperde sjalot
fleur de sel
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte dille
300 g gerookte zalm in fijne plakken
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel sherry-azijn
400 g verse zalmfilets (zonder vel of graten)
25 cl vloeibare room
zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Klop de goed gekoelde room stijf.
2
Meng hier de mosterd, het zout en de peper onder.
3
Verdeel dit mengsel in tweeën.
4
Meng onder de ene helft het bieslook en het citroensap, en onder de andere helft de dille en de azijn.
5
Snij de helft van de verse zalm in kleine blokjes.
6
Voeg het citroensap, de olie, de sjalot, peper en zout toe.
7
Snij dunne lapjes van de rest van de zalm en bak ze aan elke kant 20 sec. in een pan met antiaanbaklaag.
8
Verdeel de zalmbereidingen en de gerookte zalm over de borden.
9
Bestrooi met fl eur de sel, kruid bij met peper en dien op met de sauzen.
Driemaal zalm, warm en koud is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Mango-frambozenjelly's
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept Indonesische boemboe (kruidenpasta)
15 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met basilicum, risotto en tomaten
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
California roll
Voorgerecht
Bekijk recept