2 Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijven. Kook ze gaar in een grote kookpot met gezouten kokend water. Reken 3 min. vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af, schrik onder koud water en laat uitlekken.
3 Hak de ham grof en doe in de beker van de hakmolen. Voeg de eieren en tijm toe en pureer tot een gladde bereiding. Breng op smaak met peper en zout.
4 Leg bakpapier in een cakevorm. Bedek de bodem en de wanden (tot op halve hoogte) met courgetteschijfjes. Spreid een derde van de hambereiding hierover uit en bedek met pecorinosneetjes, vervolgens met courgette. Doe dit nog 2 keer en eindig met groenteschijfjes.
5 Bak 30 min. in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
6 Dien de in plakken gesneden terrine koud op met knapperig brood.
Terrine van ham met courgettes en pecorino is een recept van Delhaize