Risotto met saffraan, eekhoorntjesbrood en groene asperges

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Droog de oesterzwammen evenals het eekhoorntjesbrood af en snij ze in dikke plakken. Spoel de groene asperges en verwijder indien nodig het harde uiteinde onderaan. Snij ze in stukken van 2 cm. Laat de saffraandraden 10 min. zwellen in 5 cl lauw water.
  • 2 Breng de bouillon aan de kook. Pel de ui en hak hem fijn. Fruit de ui in een stoofpan met dikke bodem 5 min. zonder te kleuren, in de warme boter.
  • 3 Voeg er de rijst, de wijn en de saffraan mét het weekvocht aan toe. Roer alles om en laat het verder koken tot al het vocht is opgenomen.
  • 4 Voeg er de asperges, de erwtjes, de plakjes champignons aan toe en zet het geheel onder met de warme bouillon. Laat het 20 min. koken op een matig vuur, onder voortdurend roeren, terwijl u er telkens bouillon aan toevoegt naarmate hij wordt opgeslorpt: de risotto moet romig zijn.
  • 5 Zet de pan van het vuur en voeg er de boter en de geraspte parmezaan aan toe. Doe er veel peper op en meng alles om.
  • 6 Verdeel de hete risotto in diepe, vooraf verwarmde borden en bestrooi ze met krullen parmezaan. Als u gedroogd eekhoorntjesbrood neemt, laat het vooraf opnieuw vocht opnemen door het 30 min. in twaalf cl lauw water te leggen (voor 40 g) en voeg het toe aan de bereiding samen met het weekvocht.

Risotto met saffraan, eekhoorntjesbrood en groene asperges is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept