5 Maak in het midden een kuiltje en doe er de suiker, het zout en de boter bij.
6 Kneed alles met de vingertoppen en verwerk er langzaam het water en het geklopte ei in.
7 Kneed het mengsel snel: het deeg moet soepel zijn, maar niet te mals.
8 Wikkel het in boterhamfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
9 Verwarm de oven voor op th. 7 (210°C). 1
0 Verdeel het deeg over een met bloem bestrooid werkvlak. 1
1 Plooi het in vier, leg het in de bakvorm, met de punt van de driehoek in het midden, en ontvouw het. 1
2 Druk het deeg stevig tegen de randen van de vorm. 1
3 Prik regelmatig in de bodem met een vork. Laat 5 min. bakken, met het rooster op halve hoogte. Laat 10 min. afkoelen, bestrooi de bodem met griessuiker en garneer hem met de gekozen vruchten. 1
4 Laat nog 30 tot 35 min. bakken: de vruchten moeten gebakken zijn, amper gekleurd, maar moeten nog een beetje vast blijven. Ontvorm de taart zodra ze uit de oven is en laat ze afkoelen op een rooster.
Basisrecept voor taart met gerezen deeg is een recept van Delhaize