Exotische vruchten in lekker sap met exotische sorbet

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor het passievruchtensap: snij de passievruchten in twee. Doe de inhoud ervan door een puntzeef.
  • 2 Voor de stroop: breng 5 cl water en de griessuiker aan de kook gedurende 2 min. Laat het geheel afkoelen. Voeg er het sap van 1/2 limoen en de grappa aan toe.
  • 3 Voor de sorbet-maison: pel 1 banaan en neem er 100 g vlees van af. Mix het met 10 cl sap van de passievruchten en de stroop. Laat het opstijven in de diepvrieskast of in een ijsmachine.
  • 4 Pel de mango en de lychees, haal er de pitten uit. Schil de papaja, snij hem in twee en verwijder de zaden. Schil de 1/2 ananas, de kiwi’s en de resterende banaan.
  • 5 Snij al het fruit in stukjes. Doe ze in een kom met de rest van het sap van de passievruchten, de rietsuikerstroop, het resterende sap van de limoen, de fijngestampte Szechuanpeper en de gember. Roer alles om, dek af met rekfolie en laat 2 uur weken in de koelkast. Verdeel het fruit met het sap in diepe, ijsgekoelde borden. Doe er bolletjes sorbet op en versier het dessert met muntblaadjes of melisse en fysalis.

Exotische vruchten in lekker sap met exotische sorbet is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Tarly met exotische kalkoencurry
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Ananasvelouté met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept